Smycken av InVisionArt


söndag 4 september 2011

Papillonvalpar i faggorna!!!

Det var verkligen längesedan jag skrev något i denna bloggen, har varit så upptagen med att skapa bilder och återknyta kontakter på Renderosity.
De senaste fotona jag har av Pixie, så som hon ser ut nu


MEN... nu har något alldeles nytt inträffat i Pixies och mitt liv: Pixie är dräktig, och väntar valpar ca 25 september.
Därför tänkte jag göra denna bloggen till hennes för ett tag.
Alltså börjar jag med att berätta bakåt i tiden, så ni kan följa historien från början.
När Pixie löpte för tredje dagen bara, så träffade hon "fästmannen" Diesel för andra gången. Tidigare hade vi av en slump mötts under en promenad, och de verkade komma bra överens. Jag var snabb och frågade om Diesels matte ville låta dom para sig vid nästa löp. Det varv OK.
Deras första möte då hon löpte gick inte så bra, för Diesel alltså. Han var klart intresserad, men eftersom Pixie inte var redo för parning, så fick han inte komma i närheten av hennes bakända :-)

Annnat var det då de träffades den 23 juli. Pixie var i höglöp, tionde dagen av löpet, så nu började en roliger dans. Det var första gången för Diesel också, så han försökte från alla håll o kanter komma till, började med huvudändan, men det funkade ju inget vidare. Diesels mattes mamma varv med, eftersom hans matte jobbade.Hon är proffsfotograf, och tog massvis med bilder på evenemanget. Till slut fattade Diesel hur man skulle bära sig åt, och vips så var parningen i full gång. Jag hade hjälp av vännen Karin som är van uppfödare. Der är ju så att hundarna sitter fast i varandra en tid efteråt på grund av att hanens penis svullnar inuti tiken. Då gäller det att man är två som håller i varsin hund, lugnar dom och hindrar att någon drar sig ur, det kan skada båda. Kallas att de hänger.
Här har jag gjort rtt litet collage av parningen. Vi körde tre dagar i rad för att vara säkra på att det skulle bli något.
Pixie tjöt i himmelens sky när oskulden rök :-), det gjorde väl ont.
Hon tjöt de nästa gångerna också, var väl ömt kan jag tänka,
Nu är jag i alla fall säker på att hon är dräktig. Hon har mått illa och kräkts, som många gravida kvinnor gör. Hon har matvägrat i tre veckor, inte gott att äta när man mår illa.
Främst i alla fall är hennes totala beteendeförändring. Från att ha varit ett yrväder till tonåring, har hon förvandlats till en lugn och fin liten kompis, som sover en hel del, eller bara ligger och filosoferar. Fortfarande alltid pigg på att promenera, fortfarande lika glad i människor o andra hundar.

Nu kommer jag att föra in lite data på vikt o sånt, både för min egen skull och för den som ev är intresserad.
Dagen innan parning vägde jag henne och tog midjemått
Vikt 3,7 kg, Midja 33 cm
Vecka 3 Åter inget, mår illa o kräks ett par gånger Vikt 3,6kg
Vecka 4 äter pyttelite. Har börjat med den specialkost för dräktiga o digivande tikar samt valpar  upp till 8 veckor, som kallas Starter mini. Den skall vara väldigt läcker i smaken, men Pixie nobbar den.
Vecka 5 Illamående igen, äter inte mer än bara lite på kvällen. Jag får lura i henne maten, blanda med leverpastej o rå nötfärs. Vikt 3,5 kg. Hon har alltså tappat två hekto under de här veckorna.
Midjemåttet har ökat till 36 cm, så hon är klart gravid. Jag är dock inte helt övertygad förrän jag känner fosterrrörelser. Hon kan ju vara skendräktig. Sånt händer.
Rå äggula från Karins höns, alldeles nylagda ägg, äter hon med förtjusning.
Jag har nu också fått i henne foder inbakat i nötfärs, nästan med tvång. Nu börjar valparna växa, och hon behöver vara i god kondition.
Nu har hon gått in i vecka 6 (av 9) och ökat vikten till 3,8 kg. Midja fortfarande 36 cm.
Så är vi framme vid dagens datum.
I går för 5 veckor sedan parades hon för första gången. Jag har hittat ett jättebra schema på nätet där man fyller i datum för första parningsdag. Sedan kan man följa dag för dag vad som händer i henne och med valparna.
Enligt det schemat skall man börja känna efter fosterrörelser från o med onsdag, 6 september, Sååå spännande!!

Kors, det här var det längsta inlägg jag någonsin skrivit, Hoppas ni orkar läsa. Ni behöver ju inte, kan bara titta på bilderna om ni vill :-)
Vi har lite gissningstävlan här, hur många valpar det blir.
Jag säger fyra, två flickor och två pojkar.
De flesta gissar också på fyra. Vi fär väl se!!
De blir naturligtvis renrasiga små pappisar!

Naturligtvis kommer jag att uppdatera med foton på valparna när (om) dom kommer.
Detta är alltså Pixies egen blogg ett tag framåt
Nu är klockan midnatt, och det är dags att krypa ner i bingen för oss.
Jag är en riktig nattskramla som gärna är uppe till både 2 och 3 på natten, men är så sömnig under dagen, så att jag somnar om jag sätter mig ner, om så bara för en liten stund. Sunda nattvanor efterlyses!!

Ha en skön söndag. Ta vara på den sol som ev. bjuds, eller gå ut i skogen o plocka svamp!!

2 kommentarer:

♥ Babbi sa...

Då...bara för att vara en motvallskärring...så gissar jag på 3 valpar : 1 pojke och 2 flickor. Hoppas allt går bra för Pixie. Kram

Kati sa...

Grattis lilla hund mormor!

Kati