Smycken av InVisionArt


tisdag 20 september 2011

Kanske snart...

Pixie har fått en temperaturdipp, just nu var hon nere i 37,0 mot normala över 38 grader. Hon har klart förändrat sitt beteende idag, ligger i valplådan i stället för hos mig. Hon fattar mer än man tror. Vi får se om det är tillfälligt, det är ju fortfarande fem dagar till beräknad valpning. Jag är beredd, har allting hemma både för Pixie o mig. Magen är rakad. Se så fin den är med sina pigmentfläckar! Tuttarna har olika färg beroende på pigmenteringeen.
Det kom ju lite hastigt på, jag menar temperaturdippen, hade inte tänkt börja tempa redan, men när jag märkte hur förändrad hon var i sitt sätt så var det lika bra att bereda sig på att det kan ske när som helst.
Om jag har förstått saken rätt är det två hormoner som kämpar i hennes kropp nu, det som vill sätta igång valpningen, och det som håller emot. Därför kan temperaturen åka upp och ner under flera dagar, till valpningshormonet slutligen vinner och förlossningen börjar.
Håll tummarna med mig att allt kommer att gå väl!! Valparna rör sig båda två i alla fall, även om man inte kan likna det vid ett halvt fotbollslag som Ingela upplevde. Nå hon fick ju fyra valpar, Tea alltså. Pixie skall ju bara få två, så de har väl bättre plats att vara på.
Ett annat tecken är att Pixie matvägrar. Inte en bit av älsklingsrätten kokt kyckling vill hon ha.
Nu skall jag ägna mig åt Pixie ett tag, hon ligger här bredvid och pratar med mig.


Ha det bra i regnet!!! Om ni kan :-)

1 kommentar:

Lena sa...

Grattis till både mamma och "mormor". Skönt att allt gick bra!

Kram