Smycken av InVisionArt


måndag 26 oktober 2009

Årlig kontrollbesiktning


Nej, jag har ingen bil :-) Ofta har jag funderat på varför så många inte ger sin kropp vad de ger sin bil. En årlig check-up. Jag brukar varje år trava ner till min läkare och ta alla de vanliga proverna för att kolla läget för mitt fortskaffningsmedel. Denna kropp som tjänat mig troget i så många år förtjänar omtanke och kärlek.
Dessutom skall jag be om remiss till ögonläkare. Mitt vänstra öga är inte som vanligt. Möjligen har jag haft en blodkärlsbristning, får märkliga efterbilder i bara det ögat. Dessutom börjar jag bli "skumögd" på det ögat, kanske början till starr. Ögonen är ju det viktigaste jag har, och skulle jag mista synen och inte kunna hålla på med mina bilder gissar jag att jag skulle förvandlas till en "bitch" Eller börja med skulptur, där kan man ledas av känseln och de bilder man har samlat på sig i livet. Men hu...så hemskt det vore om något drabbade ögonen!!!!
I nästa vecka är det ju dags för mig att prova ut en liten hörapparat för mitt högra öra. Det gör mig inte ett dugg. Visst är hörseln väldigt viktig och jag är nästan symbiotiskt bunden till mina Mp3-spelare, talböcker o musik, men det finns så små fina hjälpmedel nu för tiden.
Ögonen är mina arbetsredskap som jag inte vill mista dock!!.
Kommer ihåg min pappa, vars allt uppslukande intresse var att bygga fioler. Så sent som vid 93 års ålder byggde han sin sista fiol, nr 55 tror jag, men eftersom han varken kunde höra, se eller känna så vidare bra, nästan inte alls, för att vara sann, så blev i synnerhet lacken o finishen ganska bedrövlig. Fråntagen sitt livsinnehåll önskade han bara att få dö under flera år. Han dog stillsamt i sömnen vid 95 års ålder, så jag har starka gener i arv :-)
Håll tummarna för att det inte är något med ögat som inte kan repareras. En starroperation är ju inget att vara ängslig för nu för tiden. Jag har en äldre granne som opererat båda ögonen, och han ser helt perfekt efteråt. Det var varken svårt eller smärtsamt.

1 kommentar:

Babbi sa...

Jag håller tummarna för dig också :)
Själv ska jag iväg på en kroppsbesiktning idag. Det ska pågå mellan 10.30 - 12.00. Jag håller med dig...många månar mer om bilen än sig själv....märkligt!
Ha en bra dag. Kram