Smycken av InVisionArt


torsdag 20 oktober 2011

Fyra veckor och ny mat på gång

Efter fyra veckor är det dags att börja smaka annan mat, Valpfodret funkar bra eftersom det går att göra gröt av om man blandar med vatten. Visserligen har valparna fått tänder, men än är det inte dags för hårt foder.
Om man tittar på bilden ser det ju prydligt ut, men såg betydligt geggigare ut efter en stund när de klivit i maten :-) Bäst går det att handmata dem så här i början. Tur de bara är två. Kan tänka mig hur det skulle sett ut om de varit sex eller så.
Valparna börjar bli riktigt busiga nu, försöker tugga på varandra o Pixie med sina sylvassa små tänder, så hon har fått börja uppfostra när de blir för jobbiga. Signe har fått byta namn. Jag fastnade för Ninja, känns bra.

Visar ännu en närbild på Viktor, som ju söker ett nytt bra hem så småningom. Han skall ju stanna hos mamma Pixie tills han är minst åtta veckor, jag föredrar 9 veckor, så någon gång i slutet av november är det dags för honom att flytta.
Han kommer att bli trefärgad, med en hel del rött, mer lik sin pappa än Ninja, som nog blir mer lik Pixie, Just nu är han en liten rund kille som ideligen hamnar på rygg. Ser så rolig ut när han kämpar för att vända sig. Nå, den rondören kommer snart att försvinna när de börjar springa runt här hemma.
Båda två är riktigt keliga nu, slickar mig i ansiktet när de kommer åt, men leker bara i korta perioder. Mycket av deras liv går fortfarande åt till att sova.
Det var allt från vecka 4.
Ha det bra!

1 kommentar:

Lena sa...

Skall bli kul att se dem "lajv" i morron!! Ses!