Smycken av InVisionArt


måndag 30 november 2009

Det känns som om huvudet inte hänger med


Är det mörkret som gör att tiden rusar så fort förbi. Jag tittar till på klockan i nedre högra hörnet på datorn, och blir alltid förvånad. Är det SÅ sent?? Jag sover ändå inte mer än fem timmar per dygn. Hur är det för dem som kräver åtta timmar eller mer? Jag undrar...
Har suttit och uppdaterat min Djurporträttsida med kommande nyhet, nämligen Korsstygnsmönster från egna foton. På idéplanet än så länge, men jag har haft en mycket nöjd beställare, som sa att det var det bästa mönster hon sytt efter. Om ni är intresserade, gå till InVisionArt och kolla under NYHETER. Möjligheterna att skräddarsy ett mönster helt efter egna önskningar är stora.
Annars händer inte mycket. Potträning av valp betyder blöt hund o blöt matte. det går sakta framåt men det beror mest på att jag börjar kunna tyda signalerna, inte att Pixie riktigt kopplar att det är ute man ska göra det.
Jag tror jag har svabbat mer golv nu än under hela tiden jag bott här i min lägenhet, men det är kärt besvär.
Snart dags att krypa till kojs och läsa lite hundböcker.Synd bara att det inte blir så många sidor innan jag somnar. Ett och annat guldkorn tar jag till mig :-)
Tur att Pixie inte kan alla ord i svenska språket, annars skulle hon bli stött för att jag kallar henne både han och duktig kisse. har man levt med hankatter i hela livet är det lite svårt att ställa om. Jag har en dotter som påpekar varje gång hon hör det, så snart kanske jag fattar jag också. Det är inte bara Pixie som ska lära en massa.
Godnatt alla snälla barn, nu kommer snart John Blund!!

söndag 29 november 2009

Allas lyckodag


Dvs alla som ville vara med om utlottningen på mina vykort. Det var nämligen bara fyra stycken.
Så...Marita, Fia , Emelie och dotter Lena får alla fyra kort. Emelie, du får maila mig din adress, de andra har jag ( tror jag...skall kolla).
Pixie och jag var faktiskt ute under den lilla stund solen välsignade oss med sin närvaro. Nu är det grått igen. Jag saknar verkligen ljuset och mörkare blir det.
Eftersom det är första advent idag låter jag Babbis katt Larsa motvilligt vara tomte och tända första adventsljuset. Babbi, jag har sänt den separat till dig.
Ha en mysig dag allihop!!

onsdag 25 november 2009

Fullt sjå + hösttrötthet


Känns inte som någon bra kombination. Att det tar så mycket tid med en liten valp!! Samtidigt har jag mycket att göra med djurporträtt. Idag hade Pixie besök av flockkompisen Thea, som min vän blev förtjust i när hon skjutsade mig till Pixie-uppfödaren. En liten charmig blandis av tre raser. Chihuahua, Powder puff och Papillon. Jisses vad de busade!! Ett par timmar av lek och en chockartad kloklippning golvade Pixie för resten av dagen (nästan) Här är Thea!

tisdag 24 november 2009

Morronlek


Lite för trött för att göra annat än leka lite. En viss liten dam får ut mig på morgonpromenad vid 5 så där. Riktigt skönt om man inte har några förutfattade meningar :-)

söndag 22 november 2009

Jag MÅSTE bara fira att jag fått en liten valp!!!


Jag firar på mitt vanliga sätt genom att lotta ut fyra dubbelvikta vykort. Nu är det ju så att ingen kan ha särskilt intresse av att få en bild på min Pixie, så istället satsar vi på vintern. December är snart här och snön kanske kommer även här i sydväst. Kommer ni förresten ihåg den maffiga snöstormen 17 nov 1995? Så här kommer en vinterbild, hoppas ni gillar den.
Om ni svarar på detta inlägg, och glöm inte mailadressen, så är ni med i utlottningen.
Jag drar en vinnare om en vecka, söndag 29 nov vid middagstid.

Lycka till!!

Många månar här


jag fortsätter med en till:-)

Min fina Rebecca utflugen


Äldsta barnbarnet har lämnat boet (i augusti) och befinner sig inte längre bort än Uppsala (från Borås) Här några foton från hennes blogg, som jag har tillåtelse att knycka :-)
När jag pratade med nästa barnbarn Emma, snart 17, hade hon vidare planer. En grupp söker stipendier här o var för att göra ett grupparbete i Gambia. Ett sånt äventyr!!

lördag 21 november 2009

Månglimmer


Riktigt så här klart och vackert var det inte på vår kvällspromenad, men milt och behagligt och regnfritt...att tacka för. varken Pixie eller jag gillar regn, i synnerhet inte störtregn.

Vart tar tiden vägen?


Det blir godnatt-time så fort. Jag hinner inte med. Skall se om jag kan hålla mig vaken o läsa lite.
Natti från oss!!

torsdag 19 november 2009

Nytt perspektiv


Jag tog bort filmen som irriterande nog går igång av sig själv.
Här är länken:Tackfilm
Ni kan göra er egen film med eget foto.

onsdag 18 november 2009

Vi har jubileum!!


Pixie fyller tre månader idag, och jag tycker hon vuxit lite på bara två veckor. kanske mina ögon bedrar mig, det är så lätt att bli blind för det man ser jämt.

Höstens dystra sida


Idag vräker regnet utanför, och vi är trötta efter att jag varit slarvig och stannat uppe vid datorn hela natten. Jag har gått med på att bli beta-testare för ett nytt skin i Jalbum och satt och gjorde i ordning bilder till det. Dagarna bara rusar fram sedan jag fick Pixie, jag som hade så svårt att få dem att räcka till innan. Nu håller jag på att samla mod för en promenad. Överst på önskelistan står numera ordentliga regnkläder. Tänk vad behoven kan skifta! LOL

Ibland känner man sig fyrkantig....


....när man skall börja "uppfostra" en ny liten varelse vid mina år, när barnbarnen redan är stora. Jo, det känns som att ha småbarn på nytt med min lilla valp. Mina ambitioner har väl liksom krympt, även om jag vet att valpar lär sig bäst när dom är unga. Orkar jag ta på mig och gå ut mitt i natten för att hon inte kan hålla sig, är det inte enklare att hämta moppen?? LOL.
Till min förtjusning och förvåning börjar jag uppskatta morgonpromenaden, jag som brukar sitta och häcka vid datorn långt fram på dagen, och har svårt att av mig själv få tummen ur och gå ut. Hmmm...nyttigt antar jag. En annan sak. jag har inte lyssnat till en enda talbok sedan Pixie kom till mig. Fantastiskt, jag som varit lika bunden vid mina Mp3-spelare som en unge vid nappen.

måndag 16 november 2009

Hoppas att inte i år...


Disappearing light. Jo, det är den här årstiden jag brukar ha svårt med. Går i ide när ljuset försvinner. Därför köpte jag ju en ljusterapilampa förra året och den uppsköt i alla fall vinterdeppan några månader. I år har jag dessutom en liten valp som inte accepterar en deppig matte. Så vi sätter vår lit till att dessa båda skall hålla mig upprätt i själen vintern igenom. För varje år som går blir ljus- och solhungern större. Inte så att jag vill sitta mitt i solen, nej...men ljuset, det underbara ljuset!!! Nå, jag har ju inget val, så det är bara att inte låtsas om det så länge det går. Försvinner jag från bloggen ett tag så vet ni nu varför.

söndag 15 november 2009

Inga stora saker har hänt




Pixie och jag tränar gå i koppel och lite enkla kommandon. Hon verkar smart och läraktig och är en underbar liten dam. Jo, jag har byggt en utegård åt henne, så vi kan leva ute och inne som jag är så beroende av. Jag har min dator alldeles vid altandörren med uppsikt utåt. Med nattsömnen blir det sisåsdär,mycket beroende på mina sena nattvanor och Pixies tidiga. Men ligga och sova middag är också skönt :-)

lördag 14 november 2009

En mage med hjärta




Kommer ni ihåg Johanna, som vann korten "Hjärtetrådar? Eller rättare, bebisen i magen fick en lott också, och det var den som vann. Kom sen och säg att det inte är mening i allt!! Är det någon som spinner hjärtetrådar mellan sig och mamma så är det väl ett foster i magen. Johanna skrev i sin blogg att nu har halva tiden gått och bebisen har börjat ge sitt tillkänna genom försiktiga rörelser. I sin blogg hade Johanna ett foto hon tagit med sin webkamera, som jag blev helförtjust i. Jag frågade om jag fick jobba lite med det, och visst fick jag det. Johanna är så stolt över sin växande mage. Jag kommer ihåg precis hur det känns även om det är evigheter sedan mina ungar låg i magen. har väl aldrig upplevt en sådan fantastisk tid av under. Jag kände att det skulle vara svart-vitt. Här är min bild, och Johannas egen underst.
Förövrigt är jag också upptagen av en liten bebis, men en hund-sådan. Puh...det är fullt upp med torka kiss o bajs, lära de första reglerna och finna sig i att denna gamla lata datorbundna dam mår mycket väl av att rastas ibland LOL. Jag kanske rentav kommer att uppskatta det. För säkerhets skull har jag fixat material till en primitiv liten rastgård för uteplatsen. Att gå ut kl 4-5 på morgonen är väl inte precis det man längtar efter. För en sån liten valp är ju tiden mellan skvättarna inte lång, och skall jag få henne rumsren någorlunda snabbt, får jag vara uppfinningsrik. Jag gör helt enkelt en liten hage av två eller tre omgångar kompostgaller och förankrar i jorden med typ tältpinnar. Då kan vi lätt flytta undan den när fastis kommer med gräsklipparen till våren. Såklart jag får ha henne under uppsikt, hon är en liten grävare, och skulle i princip kunna gräva sig ur inhägnaden, men det är skönt att slippa kasta sig i kläderna tidigt tidigt. En stor del av min tid går åt till att bara förundras och glädjas åt detta lilla knyte av energi och kärlek, som plötsligt blivit en sådan viktig del av min värld.

tisdag 10 november 2009

Blev väckt redan klockan två av en fjäril.



...men en fjäril som skällde. Sedan kunde jag inte somna om. Vad kan vara mer lämpligt som dagens bild än en fraktal fjäril. Lustigt nog har min avatar under alla år på Renderosity varit en fjäril, och nu sitter jag här som lycklig ägare till en fjärilshund. Jag måste säga att den låter lite mer än en vanlig fjäril, och är busigare, därav namnet Pixie :-)
Jag tror jag har haft stor tur med Pixie. Vi var hos veterinären igår för vaccination och chipmärknng. Så klart hon ylade till när hon fick sprutona, men för övrigt helt orädd, lugn och trygg. Plus att hon stundtals är en riltig liten busflicka. men bara det att hon inte visar tecken på ängslan är ju underbart! 185o gram underbar hund. Visar min avatar på Renderosity och min fraktala fjäril.

söndag 8 november 2009

Nu är vi (jag också) pömsiga


så Pixie o jag säger GODNATT!!
Hon får inte sova i min säng än, den är för hög och hennes ben klarar inte ett hopp ner. Vi vill inte ha några gipsade ben. Räcker med nyheter som det är LOL

lördag 7 november 2009

När jag nu målar andras hundar...


...varför skulle jag inte måla min egen lilla skatt?

Tror jag har funnit ett namn: Pixie



Ni vet...en liten fé som Tingeling ungefär. Det låter piggt, är lätt att ropa och det innehåller s-ljud. Kan bara inte låta bli att visa några fler foton :-)

Första natten som hundägare har varit lugn


Jag undrar fortfarande om jag drömmer, men det ligger ett litet knyte i min famn som sover nu, så det är nog på riktigt.

fredag 6 november 2009

När kärleken hastigt drabbar en...




...går det fort. I morse kl 8 såg jag en annons om en Papillon-valp, ringde omedelbart, och trots att jag inte kör bil ordnade sig allt i rekordfart. KL 11, 10 mil från hemma gjordes affären upp, och jag kom hem med denna lilla skönhet. Renrasig Papillon, men utan stamtavla, vilket för mig bara är bra, för jag skall varken avla eller ställa ut. Nu skall jag bara känna vad hon skall ha för namn, för en Anna är hon rakt inte. Det är det namn hon har nu.

torsdag 5 november 2009

Det finns dimma och dimma...


Ute grått, dimmigt, snö i luften, en dag att sova bort, vilket jag också har gjort.Som pensionär kan man sova middag hela dagarna (en liten pik till alla arbetsmyror :-)
Kommer ihåg en annan slags dimma-
Tänk er...tidig sommarmorgon vid västkusten (här nästan uppe vid Svinesund) Man går ut i nattsärken för att hälsa morgonen, Värmediset ligger över havet. Fortfarande bara lite kyligt. Undrar hur dagen kommer att bli. Någon som önskar sig dit?? I do!!!

onsdag 4 november 2009

Mina Jalbum


Vet inte om ni lagt märke till mina Jalbum, som ligger som en badge i högermarginalen. De sista dagarnas intensiva arbete har gällt dem, att få det hel att fungera, och skala om bilder så de blir som jag vill ha dem. Där har jag börjat samla mina favoritbilder mest från Renderosity och de åtta åren jag var där. Ni kan kolla bilderna en och en eller köra slideshow.(lilla högersta knappen i titelraden längst upp. Tre gallerier har jag hunnit med hittills, men det kommer flera.
Nu går jag och sover middag, sjungande "Fly me to the moon"

Puh....jobbig dag igår


...så jag är lite (mycket)trött idag. Just nu ville jag bara förmedla det erbjudande jag har på min djurporträttsida. Ni kommer lättast dit om ni klickar på hästen i högermarginalen, annars är adressen InVisionArt . Är det så att någon vill beställa ett djur- eller barnporträtt att kanske ge bort i julklapp, så har jag det erbjudandet att om ni beställer i november (för att undvika jäkt nära jul) så får ni tillsammans med porträttet fyra vykort med porträttmotivet på (värde 60kr).

För övrigt var resultatet av gårdagens prov att mitt vänstra öga är helt kass och jag har fått remiss till ögonläkare. Möjligtvis är det starr på gång, eller i alla fall något som blivit akut värre de sista två månaderna. Jag får göra enögda bilder, men det är egentligen inget nytt. Vill bara veta varför det så snabbt blir sämre. För öronens del väntar en liten hörapparat på höger öra, inte större än att den sitter som en knapp i hörselgången. Skall bli skönt att höra bättre. Ibland kan det ju vara trevliga saker jag går miste om. Tyvärr är det ju så att kroppen inte är lika ung som själen.

Som exempelbild på djurporträtten visar jag er den ståtliga Farkas, när han var i sin fulla kraft. Hans matte Fia berättar att han är svårt sjuk, får inte behålla maten och är svårt avmagrad och svag. Jag sänder alla goda vibbar jag har, och hoppas han blir frisk igen. Sällan har jag sett en ståtligare schäfer, porträttet var ett nöje att göra!!
Ha det bra i höstrusket!!

tisdag 3 november 2009

De viktigaste redskapen


Idag kommer ni inte att varesig se eller höra mycket från mitt håll. Skall till Borås och undersöka både ögon och öron.
Ögonen för att det håller på att hända något med mitt vänstra öga, möjligtvis en begynnande starr. Huga...om jag inte hade synen!!! så hemskt det vore.
Öronen för att jag skall prova ut en liten hörapparat för mitt högra öra. Visserligen är hörseln enormt viktig, men eftersom jag håller på med bilder så...om jag var tvungen att välja....
MEN DET ÄR JAG INTE!!! Puh. Håll tummarna!

måndag 2 november 2009

Eftersom jag är kattlös nu...



...får jag leka med andras katter. Jag frågade Malmö-vännen Linda Kapusta, som föder upp orientaler, om jag fick leka med hennes katter. Jo då. Orientalerna är väl lite av kattvärldens supermodeller. Långa, slanka, eleganta, tycker jag. Dottern säger de ser svältfödda ut och inte snygga. Smaken är som...ja ni vet :-)
Här är i alla fall två av Lindas katter, har i hastigheten glömt deras namn. Enligt matte Linda har de bara tre intressen: Sova, sova vid elementet och sova i en hög. LOL. men låta högt kan de när de är vakna.
Lite fotomanipulation, lite målning. Visst är de vackra!!!

söndag 1 november 2009

Fullt sjå med Jalbum.


Nu känner jag mig lite duktig som äntligen lyckats få Jalbum att fungera, och lagt upp två album. Ni ser dem i högermarginalen. Lite pilligt, nej MYCKET pilligt eftersom mitt fria utrymme där är begränsat och jag vill ha in en hel del olika album. Därför får jag skräddarsy och komprimera bilderna utan att de tappar allt för mycket i kvalitet. Tror att jag fick in alla 35 fraktaler på strax över 1,5 Mb utrymme. Efter att inte ha legat i min säng på två nätter raglar jag omkring nu, alldeles slut. Låter det gyllene fraktala hjärtat vara en godnatthälsning till er.